MEŠA SELIMOVIĆ  OBEZBEĐUJE IDEALNO OKRUŽENJE ZA NAŠE ĐAKE. 

Osnovno obrazovanje teži da se fokusira na osnovno akademsko učenje, stručne veštine i veštine socijalizacije, upoznavajući decu sa širokim spektrom znanja, veština i prilagođavanja ponašanja koja su im potrebna da bi uspela u životu – a posebno u srednjoj školi.

Prijatno okruženje, ljubazno nastavno osoblje i odnos prema učeniku takav da se on u svakom trenutku oseti srećno i zadovoljno – to je samo deo onoga što očekuje decu u Meši Selimović. Od prvog dana školovanja trudimo se da deci usadimo ljubav prema učenju kroz igru i od njihovog svakog školskog dana napravimo nezaboravno iskustvo. Kod nas deca uče bez stresa, na zabavan i interaktivan način.

Naši nastavnici su osposobljeni da identifikuju svako nedolično ponašanje i kroz igru i zadatke pokušaju da ga isprave.

SAVREMENA ŠKOLA

Savremene tehnologije su sastavni deo osavremenjavanja nastave, ali da bi one zaista unapredile nastavu, neophodno je da se koriste zajedno sa drugim inovacijama u nastavi, kao što su timski rad, aktivno učenje, učenje istraživanjem i drugi. Naša škola ispunjava sve standarde savremene škole. Nastavni kadar je u potpunosti osposobljen upotrebi najsavremenijih tehnologija koje su se u poslenjim godinama pokazale kao preko potrebne u realizaciji kvalitetne nastave. Kabineti su nam opremnjeni savremenom informatičkom opremom sa kojom je kvalitet nastave značajno unapređen.

U ZDRAVOM TELU – ZDRAV DUH

Pored toga što se, Hipokineza – nedovoljno kretanje, javlja kod odraslih, tako se sve više javlja i kod dece kako školskog tako i kod predškolskog uzrasta. Lošim navikama i nedovoljnoj informisanosti o značaju fizičke aktivnosti koja je bitna za pravilan razvoj dece, doprinose, pre svega, moderni oblici zabave. Tu se misli na neumereni način upotrebe kompjuterske tehnologije koji deci pruža pregršt oblika zabave i atraktivnih izvora informacija.

Deca u današnje vreme sve manje posvećuju pažnju fizičkom aktivnošću u vidu igre, već sve više zabavu pronalaze u pasivnim položajima (sedenju, ležanju). Takve navike ih udaljavaju od prirodnih potreba za kretanjem.

Iz tog razloga veliki značaj pridodajemo fizičkom vaspitanju naše dece. To nam omogućava dobro opremljena sala za fizičko obrazovanje.